Museum De Pelgrim headerafbeelding

Ontwerp je eigen hologram

Holografie is een techniek om een driedimensionale afbeelding van een object te maken. Door een afbeelding uit verschillende hoeken te bekijken lijkt het platte beeld te veranderen zodat de indruk van een 3D beeld bestaat. Je kiest een voorwerp waar je blij van wordt, denk bijvoorbeeld aan je favoriete dier of cartoon. Je gaat hiervan een video maken en projecteert deze in een zelfgebouwde hologram prisma. Deze transparante en ruimtelijke verschijning kun je vervolgens van alle kanten bewonderen via je mobiel of iPad!

Locatie: De Pelgrim
Wanneer: dinsdag 30 april van 14:30 tot 17:00
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Max. aantal deelnemers: 12
Kosten: gratis

Meedoen?

Kom op dinsdag 30 april op tijd naar De Pelgrim, zodat je verzekerd bent van een plekje! Vol=vol.

Foto 1 Zelfontwerpen Hologram

Maker Festival Twente

Tijdens het Maker Festival Twente (MFT) ontdek je de veelzijdigheid van maakcultuur in Twente! Het MFT is een festival voor alle leeftijden en iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe technieken en technologieën, creativiteit, inventiviteit en innovatie! Het MFT vindt plaats van 2 t/m 5 mei in Enschede en op alle overige dagen in mei tijdens de Maakdag Festivals in heel Twente! In aanloop naar het festival is er een divers onderwijs- en randprogramma.

Deursticker Kidsproof

"Maak je eigen caleidoscoop en ontdek het ritme van jouw leven"

De Pelgrim is een interactief museum, waarbij je aan de hand van de thema's Viering, Verwondering en Identiteit stilstaat bij tradities, rituelen en gebruiken die het ritme van het leven bepalen. Juist in zo'n volgepland jaar, is het fijn om even te reflecteren.