Museum De Pelgrim headerafbeelding

Voorstelling: De laatste preek

‘Een goedenavond, wat goed dat ik u hier tref. Welkom aan de Marktstraat 13. Hier woont de familie Palthe, u weet wel…het gezin van de dominee die preekt in onze mooie Plechelmuskerk. Tenminste…nu nog wel.’

Het is kerst 1809 en dominee Palthe bereidt zich voor om de Plechelmuskerk over te dragen aan de pastoor van de katholieke gemeente. Voor hem het einde van een tijdperk, een historische gebeurtenis voor Oldenzaal. De laatste preek is een bijzondere locatievoorstelling. Het publiek neemt plaats onder de grote kastanjeboom in de Palthetuin en volgt de voorstelling via de ramen van het museum, het huis waar de familie Palthe woonde in de 18e eeuw. Met prachtige kostuums en muziek biedt deze voorstelling niet alleen een bijzonder kijkje in de historie maar vooral ook een heel bijzondere ervaring.

Wanneer

Kom kijken op woensdag 20, donderdag 21 of vrijdag 22 december naar deze mooie voorstelling in de Stadstuin bij het Palthe Huis. Kaarten zijn via Stadstheater de Bond verkrijgbaar.

"Maak je eigen caleidoscoop en ontdek het ritme van jouw leven"

De Pelgrim is een interactief museum, waarbij je aan de hand van de thema's Viering, Verwondering en Identiteit stilstaat bij tradities, rituelen en gebruiken die het ritme van het leven bepalen. Juist in zo'n volgepland jaar, is het fijn om even te reflecteren.